Blog

Pet jednostavnih načina da uključite etarska ulja u svoju svakodnevicu

Iako je konačno sve ponovo otvoreno, verujemo da većina voli da uživa u svom domu. Zato donosimo pet predloga kako da sa etarskim uljima upotpunite dobar ambijent.

1. Poboljšajte vazduh

Prijatni mirisi iz prirode u obliku čistih etarskih ulja pojačavaju otpornost organizma na viruse i infekcije, smiruju naš puls i pomažu da postignemo potpuni balans duha i tela.

Najbolja primena je u aroma lampi ili difuzeru.

Idealna ulja: eukaliptus, bor, sibirska jela.

2. HOMESPA

Piling, maske za lice, mleko za telo, kupke, objedinite sve to i uživajte u miru svog doma. Nanesite masku za kosu, da se i ona malo oporavi, uradite manikir.  Aroma lampa učiniće da se osećate kao u najboljem wellness centru.

Okrepljenje duha i uživanje je zagarantovano.

Idealna izbor: ličea (My Chang), bergamot, ylang-ylang.

3. Uronite u meditaciju

Meditacija pomaže da se jasno usredsredite na jedan trenutak, a uz pomoć etraskih ulja najbolje ćete se povezati sa sobom.

Idealna ulja za to su: mirta, tamjan, sandal.

4. Dajte svom domu ljubavi

Pravo je uživanje uređivnje doma! Napravite razmeštaj, kako bi dobili novu energiju i dodajte biljke. Za površine koje inače čistite, upotrebite koju kap etarskog ulja za prirodnu dezinfekciju.

Pravi izbor: limun trava, eukaliptus, limun.

5. Spavajte lepo

Umirujuće mirisne note će pomoći da bolje spavate.

Nema ničeg boljeg od lavande za dobar san, jer opušta, snižava krvni pritisak i puls i time otklanja stres i nesanicu! Umirujuće i relaksirajuće dejstvo osim lavande ima i kamilica.

Dovoljno je staviti par kapi na jastuk, na slepoočnice, u difuzer.

Pogledajte naš post na Instagram profilu.

Ostavite odgovor