Blog

Prirodna nega kose

prirodni_tretmani_za_negu_kose

Tretmani koji će pomoći da kosa zablista

Već smo izabrali zdrav način života, zdravu i organsku hranu, život bez plastike, veštačkih boja, adtiva, bez GMO-a. Ovaj trend je zastupljen i u kozmetičkim proizvodima. Zeleni kozmetički proizvodi postaju sve popularniji, tako da više nego ikada biramo prirodne proizvode za negu kose i tela.

Hidratacija i hranljivi tretman za negu kose

Prirodna biljna ulja, hladno ceđena uvek su pravi izbor. Dobijaju se u postupku bez primene visokih temperatura i raznih rastvarača, bez dodavanja stabilizatora i aditiva. Prirodna ulja predstavljaju najbolji hranljivi tretman za negu kose. Dubinski neguju vlas i štite kosu od različitih oštećenja. Bilo da se radi o arganovom, kokosovom, bademovom, maslinovom ulju ili jojobi, svaki tip ulja za kosu sadrži različitu grupe korisnih sastojaka koji mogu pomoći pri svakodnevnoj nezi. Etarska ulja poput lavande, čajevog drveta, eukaliptusa, ruzmarina, mente upotpuniće tretman svojim blagotvornim dejstvom.

Herbaoils je odabrao najkvalitetnija prirodna ulja za negu vaše kosu. Predlažemo da izaberete odgovarajući tretman shodno stanju vaše kose.

Maska za jačanje i sjaj kose

Jojoba ulje je poznato po svojim balzamičnim i hidrirajućim svojstvima, zbog kojih će kosa biti glatka, sjajna i meka kao svila. Jojoba je bogata vitaminom E, a etarsko ulje lavande sadrži prirodna jedinjenja i antioksidante koji su odlični za jačanje kose.

Šta je potrebno:

25 ml jojobe

10-13 kapi lavande

Nanesite masku pre pranja. Umasirajte u teme i  nanesite po dužini.Ostavite da deluje 10-15 minuta. Kosu operite na uobičajeni način.

Maska za oštećenu kosu

Bademovo i maslinovo ulje naročito su dobra za ishranu i negu suve i oštećene kose. Tu su i esencijalna ulja koja pogoduju suvoj kosi. Redovno hidriranje poboljšaće elastičnost kose, tako da kosa neće biti suva i neće pucati prilikom češljanja. Osim toga, dobro hidrirana kosa je meka i izgleda zdravo.

 

Šta je potrebno: 

40 ml biljnog ulja (bademovo, maslinovo)

10ml ulja jojobe

 15 kapi geranijuma

5 kapi sandalovine

15 kapi lavande

Naneti masku na kožu glave i kosu. Nežno umasirati. Možete staviti kapu za tuširanje ili umotati glavu u topli peškir. Ostavite da deluje 20-30 minuta. Operite kosu na uobičajen način.

Za najbolje rezultate tretman ponavljajte na svake dve ili tri nedelje.

Tretman protiv peruti

Uzroci peruti uključuju suvu kožu, seboreični dermatitis, kao i osetljivost na proizvode za kosu. Kao osnovu za prirodni tretman protiv peruti preporučujemo biljno ulje jojobe ili badema u kombinaciji sa etarskim uljima koja imaju izuezetna anitimikrobna i protivupalna svojstva.

Šta je potrebno:

50 ml biljnog ulja ( jojoba ili badem )

10 kapi eukaliptusa

15 kapi  čajevca

Takođe možete staviti par kapi esencijalnog ulja eukaliptusa ili čajevog drveta u šampon koji korisite, nežno masirajući vlasište pre ispiranja.

Ako kosa opada

Prekomerno opadanje kose može da se pojavi ako je nega kose neadekvatna, ukoliko se suočavate sa stresnim situacijama, međutim i genetika je jedan od čestih faktora koji utiču na to da li ćete se u određenom životnom dobu suočiti sa gubitkom kose. Za tretman kao osnovu preporučujemo esencijalno ulje ruzmarina koje je potrebno redovno utrljavati, a u balazam ili kondicioner dodajte ulje jojobe.

Šta je potrebno:

 30 ml ulja jojobe

10 kapi ruzmarina

5 kapi mente

Redovno utrlajavati i masirati kožu glave (vlasište) nekoliko minuta.

Tretman za masnu kosu

Problem masne kose ima veliki broj žena, uglavnom zbog učestalog pranja, aerozagađenja, hormonalnih promena i nekvalitetne kozmetike. Predlažemo vam masku koja može da otkloni

ovaj problem.

Šta je potrebno:

50 mj jojobe

12 kapi bergamota

13 kapi lavande

Nanesite masku pre pranja. Umasirajte na dužinu i krajeve. Ostavite da deluje 10-15 minuta. Temeljno isperite. Zatim blagim šamponom operite kosu i stilizujte po želji.

 

Ostavite odgovor