Background

entry image
Esencijalna ulja uz koja ćete produžiti leto

Prelaz leta u jesen uvek teško pada i kao da uvek želimo da produžimo letnji period samo još malo. Svesni smo činjenice da na klimu ne možemo da utičemo ali to ne treba da bude prepreka da osetite svežinu leta u svom domu i oko sebe. Odabrana mešavina esencijalnih ulja će omogućizi da vam dom miriše na leto cele godine!

Postoje brojni hemijski preparati i osveživači vazduha koji će vas asocirati na leto, ali nikada nije to, to pogotovo jer u tim peparatima ima mnogo „hemije“. Ti preparati su stvoreni veštačkim putem i često njihov miris gubi na autentičnosti.

Ako se pitate kako da izbegnete komercijalne preparate, a da vaš dom bude osvežen mirisom leta rešenje je u esencijalnim uljima. Postoje brojni recepti i kombinacije raznih ulja koja će stvoriti savršenu letnju svežinu svuda oko vas.

U narednim koracima će biti prikazani recepti nekih od najpopularnijih letnjih mešavina. Ovi recepti su tu da vam budu osnova, a vremenom kako i vi budete upoznavali esencijalna ulja možete sami da pravite svoje kombinacije mirisa.

Jutarnja sunčeva svežina

Za ovaj miris je potrebno kombinovati esencijalna ulja limunove trave, narandže i mente. Da biste dobili idealnu kombinaciju najbolje je staviti tri kapi limunove trave, dve kapi narandže i jednu kap mente.

Letnji povetarac

Letnji povetarac se dobija kombinacijom narandže, limete i mente. Idealna kombinacija sadrži tri kapi narandže, tri kapi limete i kap mente.

Letnji dan

Za ovu kombinaciju vam su potrebne tri kapi esencijalnog ulja mandarine, tri kapi limuna i kapmente.

Svežina plaže

Ova kombinacija etarskih ulja će vam mirisati na mediteransko primorje. Potrebne su vam dve kapi ulja od lavande, dve kapi bergamota, kap ruzmarina i kap eukaliptusa.

Morski povetarac

Svežinu i miris ovih kombinacija esencijalnog ulja ćete postići ako pomešate tri kapi lavande, tri kapi limete i kap mente.

Mojito

Svežinu ovog letnjeg koktela ćete dobiti tako što stavite dve kapi liemete, dve kapi grejpfruta, dve kapi mandarine i dve kapi mente.

Energija

Mirisi ove kombinacije neće samo mirisati na tople letnje dane nego će vas opustiti i dati vam energiju za ceo dan. Potrebne su vam dve kapi esencijalnog ulja narandže, dve kapi My Chang i dve kapi geranijum esencijalnog ulja.

Limunada

Miris ove kombinacije podsetiće vas na miris jednog od najboljih osvežavajućih letnjih pića. Potrebne su vam četiri kapi limuna, kap bosiljka i kap esencijalnog ulja mente.

Život na ostrvu

Svi u jesenjem i zimskom periodu maštamo o životu na ostrvu gde je cele godine leto. Ne morate da idete daleko da biste imali taj osećaj. Dovoljno je da pomešate tri kapi esencijalnog ulja narandže, dve kapi đumbira  dve kapi ylang ylang esencijalnog ulja.

Citrusno osveženje

Za pun citrusni miris potrebne su vam dve kapi mandarine, dve kapi grejpfruta i dve kapi limuna.

Letnji zalazak sunca

Svi volimo da uživamo u prelepom pogledu na plaži i zalasku sunca. Za ovaj savršen miris potrebne su vam dve kapi esencijalnog ulja ylang ylang, kap narandže, kap pačulija i kap sandalovine.

Ovo su neki od najpopularnijih kombinacija esencijalnih ulja koji će vas vratiti u letnji period i sa kojim ćete uživati kao da ste na moru na nekoj prelepoj plaži. Naravno uz malo iskustva pravićete svoje savršene kombinacije koje će uneti pravo osveženje u vaš dom.